Huh huh… huhtikuu jo!

Niin sitä ollaan tultu jo näin pitkälle keväässä. Pääsiäinen herkkuineen takana ja vappu (herkkuineen!) edessä.

Näin keväällä alkaa tämmöistä äiti-ihmistäkin lapsettaa; kiva tehdä puroja pihaan ja hakata jäitä pois, yrittää jouduttaa vähän kesän tuloa. Ja niin kauan kun lunta riittää vaikka hypätä hankeen ja nauraa maha kippurassa. Joo, nauraminen ja ilonpito on edelleen sallittua vaikka meillä ja maailmalla poikkeustila edelleen on päällä. Onkin tärkeää koettaa löytää pieniä ilon aiheita arjessa, hupsutella välillä, antaa mielikuvituksen viedä. Jaksaa synkempiäkin ajatuksia sitten ehkä vähän paremmin.

Nyt on aika tehdä inventaariota siitä mitä on tehnyt talven aikana ja mitä jäi seuraavalle talvelle. Itselläni ainakin sisähommat jäävät näin keväällä vähemmälle huomiolle kun ei malta pysyä poissa ulkoa. Täytyy suunnitella mitä laittaa kasvamaan minnekkin ja keittiön pöydät täyttyvät kaikenlaisista taimikasvatus purkeista. Minun piti neuloa upea islantilaisvillapaita kevättalven ulkoiluihin. No…säästyin siltä koska moni muukin oli niin tehnyt, enkä lankoja saanut enää mistään kun lopulta minäkin heräsin että sehän on nyt ihan ehdoton tehtävä 🙂 Otetaan asia esille uudelleen harkintaan syksyllä sitten.

Me olemme suunnitelleet loppukevään ryhmien kokoontumiset edelleen ulkotiloihin. Toivottavasti sää suosii, pidetään peukkuja, tehdään loitsuja ja vaikka tanssitaan sadetanssia että aurinko paistelisi ja lempeät tuulet puhaltelisi. Mutta jos ei niin sitten vaan enemmän vaatetta niskaan ja ulos!

Huhtikuussa ohjelmassa on jumppaa ihan kaikenikäisille ja -kuntoisille peikon kanssa. Muistattehan peikko-reportterin viime kesältä? No, peikko on kopisteltu ylös talviuniltaan jumppailemaan. Polvijärvellä tavataan Kuorekodalla, Outokummussa Vanhalla Kaivoksella (mahdollisesti Lasten Kaivoksella), Liperissä Harinjärven kodalla ja Heinävedellä mennään reteesti torille 🙂

Kaiken lisääntyvän valon aiheuttaman energian purkamisen ohella on tärkeää levätä ja ladata akkuja tulevaan kesään, otetaan mallia vaikka Kusti-kissasta…

Pysytään terveinä ja pidetään huoli läheisistämme, ihanaa kevättä kaikille!